Sunday, July 31, 2016

Benefit The Porefessional vs. Avon Blurring treatment

Kad god otputujem van granica BiH, imam naviku da kupujem šminku koja nije dostupna kod nas. Uglavnom su to stvarčice koje se reklamiraju na Instagramu i YouTube-u i kojima su cure oduševljeeeneee :) U mojoj kolekciji se tako skupilo dosta zanimljivih i kvalitetnih proizvoda.
Ali isto tako obožavam kada kod nas u BiH nađem adekvatnu zamjenu za neke nama teže dostupne proizvode :)
To se desilo kada mi je Avon poslao paket sa novim proizvodima, a među njima je bio i Anew Vitale- Visible perfection instant blurring treatment.


Kada sam u BG u Sefori za Benefit The Porfessional primer od 7.5ml dala oko 13e, očekivala sam da radi čudo na licu. Međutim, meni se nije pokazao kao nešto posebno.




Stoji to da on jako lijepo zagladi lice, popuni pore i neravnine, bukvalno kao da "blurujete" kožu ali nakon par dana korištenja, zapušio mi je pore i izazvao takvu reakciju koju sam morala smirivati dobre dvije sedmice. Dala sam mu novu šansu poslije mjesec dana, ali je reakcija opet bila ista.
Bila sam uporna pa sam našla način kako da ga koristim bez loših posljedica :)
Kada prilika zahtjeva jaču šminku, Porfessional prajmer nanesem na dijelove lica gde su mi proširene pore ali preko baze, a ne direktno na kožu. Da odličan efekat i par sati je šminka savršena.
Meni se jako dopada osjećaj kada ga nanosim jer se brzo osuši i pod prstima je nekako plišan tako da kada mi je stiglo ovo čudo iz Avona koje je pod prstima identično i koje obećava isti efekat kao Porefessional bila sam baš skeptična kako ćemo se slagati :)


Ali, ovo me oduševilo :)
Ugodan miris koji brzo nestane, lako maziva tekstura koje se na licu brzo osuši i ne ostavlja nikakav trag već samo izravna neravnine, popuni pore i lagano matira kožu. Ne daje osjećaj težine i nakon cijelog dana na licu, ni po najvećim vrućinama meni nije zapušio pore niti napravio bilo kakvu reakciju.
Ja ga preporučujem svim curama koje traže laganu bazu koju će bez problema imati cijeli dan na licu. Ako imate jako suvu kožu, prije ovog prajmera je dobro hidrirajte.
Za 30ml potrebno je odvojiti oko 10KM kada je na sniženju, a znate da u Avonovim katalozima uvijek imate super ponude i sniženja.



Iako Benefit Porfessional ima boju u sebi kada se istisne iz tubice, nakon utapkavanja ta boja nestane i stopi se sa bojom lica. Avon tretman nakon utapkavanja ostane blago sedefasto bijel što licu da svježinu pa ga možete koristiti i bez pudera preko, kao BB kremu.
Ja kupovinu Porefessional prajmera neću ponoviti, a novi Avon blurring tretman je uvijek dobro došao :)
Nemojte zaboraviti da svi imamo različitu kožu i da svakom od nas nešto drugo više odgovara :)

A vi, da li ste probale neki od ovih prajmera i kakvi su vaši utisci? Koji inače prajmer koristite i šta mi možete preporučiti da probam?










11 comments:

  1. Trenutno isprobavam debby mat primer pa vidjecemo. Dopao mi se aurin onaj bijeli dok onaj za T zonu mi nista nije radio. Hvala za odlicnu preporuku. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je Aurin bijeli bio odlican, a Debby nisam jos probala, hvala ti, iduci je za testiranje :)

      Delete
  2. Ja sam isprobala Avonov prajmer i zaista sam oduševljena. On je jedno malo čudo. Preporučujem ga svima jer za malu cijenu dobiju savršen proizvod. Kako imam suhu kožu malo sam se plašila kako će reagovati na proizvod, ali se on pokazao kao idealan je jer je ne isušuje, a nanosim ga direktno na kožu.

    http://danny991.blogspot.ba/

    ReplyDelete
    Replies
    1. stvarno se super ponasa na licu, za svaku je preporuku :)

      Delete
  3. Nisam nijedan probala ali prvo bi poletila za Porefessional nekako izgleda mocno. Mada Avonov po tvojim rijecima je puno bolji tako da i ako se odlucim da probam neki to ce biti Avonov.

    Charming Coco

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iygleda baas dobro, ambalaya je odradjena premocno :) Mislim da on vise odovara curama koje nemaju osjetljivo lice, ako probas Benefit javni utiske :)

      Delete
  4. Dodajem ga na spisak Avonovih proizvoda koje zelim kupiti! Hvala :)

    ReplyDelete
  5. uf... MORAM NABAVITI OVAJ AVON! :D

    ReplyDelete
  6. Oriflame Nov Age Pore and Line prajmer, nešto najbolje! Imam proširene pore po nosu i obrazima, sve lepo izravna i matira... jako sam zadovoljna! :D

    ReplyDelete