Thursday, March 24, 2016

NYX noviteti


Mini serijal noviteta nastavljam sa par stvarica iz Dea Cosmetics-a. Pored NYX šminke, kod njih možete naći i odličan izbor četkica i raznih bjuti stvarčica. Više o ponudi u Dea Cosmetics pročitajte
ovdje.

BLUSH- 32


Famoznu Blush 32 četkicu za nanošenje tečnog pudera sam uzela oko Nove godine i od tada sam je koristila sa raznim tečnim puderima, korektorima, bazama, iluminatorima, rumenilima...



Ova četkica ima gusto postavljenje dlačice koje su dosta ravno sječene. Od svih četkica koje imam, ova je najgušća. Sa tečnim proizvodima se odlično slaže, bilo da ih nanosite na lice kružnim pokretima ili da tapkate. Meni se pokazala idealna za utapkavanje korektora (hajlajta) ispod očiju i na čelu, dok puder njom rjeđe nanosim jer mi da preveliko prekrivanje koje mi ne odgovara za dnevni makeup.


Drška je crna, drvena sa diskretnim logom i brojem. U ruci lijepo ''leži'' i ima finu težinu.
Jedino što me sprječava da ovu četkicu koristim svakodnevno je vrijeme njenog sušenja. Zbog gustine dlačica ne osuši se preko noći kao ostale četkice, već joj treba malo više vremena.
Ako nanosite svakodnevno teži tečni puder i tražite četkicu za to, ova će vam biti idealna.
Cijena je oko 12KM

BLUSH- 7


Ovu četkicu sam uzela prije Nove godine i bukvalno je svakodnevno koristim od tada. Trebala mi je manja četkica za nanošenje sjenke i ova me pozitivno iznenadila svojom multifunkcionalnošću :)


Dlačice su kratke, dosta čvrste pa je njom najbolje nanositi sjenku tapkanjem, Kako nije ravno sječena već je kao zakošena, idealna je za sjenčenje donjeg kapka i linije u korjenu trepavica.


I ona ima drvenu dršku sa logom i brojem. Kako je dosta mala, brzo se suši i odlično pere.
Ako tražite četkicu za preciznije nanošenje sjenke pa čak i korektora, ova četkica je super za to.
Cijena joj je oko 5KM.

CALA- ANGLED SHADOW 314


Još jedna odlična četkica urađena od vještačke dlake.
Dosta mekana, ne previše precizna, koso sječena, idealna za blago blendanje sjenke posebno u pregibu kapka.
Ako ne volite veliku količinu sjenke na kapku, ovom četkicom možete i nanijeti sjenku i izblendati je da dobijete neutralan izgled.


Drška je drvena sa logom i brojem. Četkica je dosta je lagana i lako se pere i suši.
Cijena je oko 7KM.

NYX- BUTTER GLOSS- ANGEL FOOD CAKE


Pored NYX butter karmina, ovi sjajevi za usne su mi favorit. Lagana neljepljiva tekstura, divna paleta boja i miris koji mene oduševljava.


Angel food cake sjaj je spas :) Znači ubacite ga u torbu i zaboravite na njega. Kada vam se pokvari ruž koji naravno niste ponijele ili razmaže olovka, samo stavite ovaj sjaj i lice izgleda kao svježe našminkano :) Pored svih mat stvarčica za usne, ovo je pravo osvježenje.
Cijena butter sjajeva je oko 10KM.

NYX- EYEBROW CAKE POWDER- BLACK/GRAY


Ako ste u problemu oko biranja boje za obrve kao što sam ja bila, onda će vam ovo malo čudo riješiti sve probleme :)
Jako mi je teško naći odgovarajuću boju olovaka, gelova ili sjenki za obrve. Meni su smeđe olovke i sjenke presmeđe i tople, crne precrne, a sive blijede.


U ovom NYX setu, imam sve što mi treba. Gel za fiksiranje i dvije sjenke. Svijetlom popunim šupljine u obrvama, a tamnom naglasim luk i završni dio.
Iako je valjda preporuka da se ovaj vosak nanosi nakon sjenki, ja prvo nanesem njega ovom kosom četkicom koja je došla u pakovanju, a preko njega nanosim sjenke malim kosim Essence kistom.


Moja kombinacija boja je crno siva, a pored nje imate jos dvije ili tri kombinacije pa vjerujem da ćete uspjeti naći idealnu.


Cijena je oko 12KM, a rok trajanja 12 mjeseci.

NYX- SUEDE S134





Još jedna nova paleta sjenki za oči u mojoj mini kolekciji :)
Otišla sam u NYX u PD po Dream Catcher paletu, a vratila se sa Suede. Iako nije bilo njenog testera, ove boje su me na prvu osvojile.




U paleti se nalazi 8 sjenki raspoređenih u dva reda. U gornjem redu su svjetlije nijanse idealne za akcentovanje, a u donjem redu intenzivne, pigmentovanje boje. Sve su šimeraste, pigmentovane i jaaako dugo traju na kapku.
Fotografija teško može pokazati koliko su one guste i kako divno sijaju. Par prvih svijetlih nijansi bez problema se mogu koristiti kao hajlajter.
Jedva čekam taman ten i ove zlaćane nijanse :)


Svaka sjenka je teška 1.7g, ne osipaju se pri nanošenju i kako su dosta pigmentovane, a lako se blendaju, ne treba veća količina za postizanje odličnog efekta. Rok trajanja je 18 mjeseci što je odlično, jer ovu paletu ćete teško uspjeti brže potrošiti.
Kao i svi NYX proizvodi, nije testirana na životinjama što je kod mene veeeeliki plus :)


Još ću vam pisati o ovoj paleti i uporediti je sa nekim paletama koje su sličnog cjenovnog ranga, pa da same možete vidjeti sličnosti i razlike i izabrati za sebe onu koja vam najviše odgovara.
Cijena ove palete je oko 25KM.

Da li koristite NYX proizvode i šta vam je favorit?

Hvala vam na čitanju pa se vidimo uskoro sa Make-up Revolution novitetima :)










7 comments:

  1. imam svasta nesto od NYX-a, ali najvise volim njihove karmine, savrseni su mi i preko pristupacna cena. ovu paletu senki razmisljala sam da kupim i sad vu je definitivno kupiti, hvala na super recenziji :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daa, i mat i obicni ruzevi su odlicni i paleta boja je diiivna :) Hvala tebi puno :*

      Delete
  2. Imam samo jednu blush cetkicu i to onu za obrve (ne znam koji je broj), i poprilicno sam zadovoljna...Posebno s obzirom na njenu cijenu :D
    A nyx je nemoguce ne voljeti...Sve sto sam probala zadovoljava moje potrebe...Koristim nyx gel za obrve u nijansi brunette i to je najbolja stvar koja se desava mojim obrvama :D Mada me sad privlaci i ova paletica za obrve...Sjene su divne, ali ja sam neko ko koristi iskljucivo neutralne boje na kapcima, pa bi kod mene ovo ostalo neiskoristeno :D
    Slike su ti super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Svi hvale gel za obrve, moracu ga uzeti da probam... A ovom paleticom za obrve sam bas zadovoljna :)

      Delete
  3. Imam samo jednu blush cetkicu i to onu za obrve (ne znam koji je broj), i poprilicno sam zadovoljna...Posebno s obzirom na njenu cijenu :D
    A nyx je nemoguce ne voljeti...Sve sto sam probala zadovoljava moje potrebe...Koristim nyx gel za obrve u nijansi brunette i to je najbolja stvar koja se desava mojim obrvama :D Mada me sad privlaci i ova paletica za obrve...Sjene su divne, ali ja sam neko ko koristi iskljucivo neutralne boje na kapcima, pa bi kod mene ovo ostalo neiskoristeno :D
    Slike su ti super!

    ReplyDelete